Ανασκάλεμα

Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2013

Συνάντηση Β. Μαρκεζίνη - Τσίπρα: O κοινός φιλορωσικός αγώνας του «σερ» με ΣΥΡΙΖΑ - Χρυσή Αυγή



«Στο γραφείο του στη Bουλή το μεσημέρι της Παρασκευής δέχτηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας τον sir  Βασίλειο Μαρκεζίνη.

Για το περιεχόμενο της συζήτησής τους δεν γνωρίζουμε κάτι συγκεκριμένο, καθώς καμία πλευρά δεν προχώρησε σε ανακοινώσεις. Αυτό όμως που γνωρίζουμε είναι ότι οι κύριοι Τσίπρας και Μαρκεζίνης έχουν συναντηθεί πολλές φορές τα τελευταία 2 χρόνια
».

http://www.topontiki.gr/article/62204/Sunantisi-Tsipra-me-Markezini

Η είδηση προέρχεται από τον ιστότοπο της εφημερίδας «Το Ποντίκι» και δημοσιεύτηκε την Παρασκευή 29 του Νοέμβρη 2013. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ «σκέφτεται» τον «σερ» για μελλοντικό πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Ποιος είναι όμως ο κ. Βασίλειος Μαρκεζίνης;


Αντιγράφουμε από ρεπορτάζ του Δημήτρη Ψαρρά για την παλιά Ελευθεροτυπία, το οποίο δεν είχε δημοσιευτεί γιατί τότε η «Ε» βρισκόταν σε «αντιμνημονιακή» συμμαχία με τη σαμαρική ΝΔ και τη «Σπίθα» του αντισημίτη Μίκη Θεοδωράκη. Το ρεπορτάζ φέρει ημερομηνία 25 του Γενάρη 2011:

«…Ο κ. Μαρκεζίνης δεν είναι βέβαια τυχαίος άνθρωπος. Νομικός και ακαδημαϊκός με αναγνωρισμένη ευρυμάθεια και διεθνή καριέρα, αποφάσισε σχετικά πρόσφατα να στρέψει το ενδιαφέρον του στην πολιτική ζωή της Ελλάδας και με συνεχείς παρεμβάσεις (βιβλία και συνεντεύξεις) να προτείνει λύσεις για την έξοδο της χώρας από την κρίση. Το εντυπωσιακό γεγονός είναι ότι όλο το φάσμα των μέσων ενημέρωσης δείχνει ενδιαφέρον για τις προτάσεις του (Mega, Star, ANT1, Βήμα, Εθνος, Ελεύθερος Τύπος, Ελευθεροτυπία, Παρόν, κλπ), όσο κι αν από πρώτη ματιά οι σκέψεις του αποκλίνουν από την πολιτική γραμμή που υποστηρίζει το καθένα απ’ αυτά.

… Βέβαια τόσο ο κ. Θεοδωράκης όσο και ο κ. Μαρκεζίνης δεν είναι αυτό που θα λέγαμε «νέο αίμα» στην πολιτική. … Ο δεύτερος άργησε να εμφανιστεί στην πολιτική σκηνή γιατί τον βάραινε το άγος της συμμετοχής του πατέρα του Σπύρου Μαρκεζίνη ως δοτού πρωθυπουργού στην κυβέρνηση του δικτάτορα Παπαδόπουλου την περίοδο της σφαγής του Πολυτεχνείου το Νοέμβρη του 1973. Φυσικά δεν είναι υπεύθυνος ο ίδιος για τις πολιτικές επιλογές του πατέρα του. Αλλά με δική του απόφαση ο Βασίλειος εμφανίζεται ως συνεχιστής του Σπύρου Μαρκεζίνη και διεκδικεί την πολιτική του αποκατάσταση.

Μιλώντας στον Παύλο Τσίμα κ. Μαρκεζίνης θα επικαλεστεί και πάλι τον φίλο του: «Υπάρχουν άνθρωποι όπως ο κ. Θεοδωράκης και ο κ. Κύρκος οι οποίοι έχουν πει ότι η επιχείρηση που έκανε [σ.σ. ο Σπύρος Μαρκεζίνης] με τον Παπαδόπουλο για να επαναφέρει τη δημοκρατία είναι κρίμα -αυτές είναι οι φράσεις του κ. Θεοδωράκη- που δεν επέτυχε. Αλλά είχε και τα λάθη του. Το ένα λάθος ήταν ότι κάλυψε το Πολυτεχνείο ενώ δεν είχε καμία ευθύνη» (Mega, 28.10.2010).

Για το περιεχόμενο των θέσεων που προβάλλει από τα βιβλία του ο κ. Μαρκεζίνης παραπέμπουμε στην εύστοχη (όσο και απελπιστικά μοναχική) κριτική του Νίκου Χρυσολωρά στην Καθημερινή (12 του Δεκέμβρη 2010), όπου επισημαίνονται τα κλισέ, η περιαυτολογία, η ανάπτυξη θεωριών συνωμοσίας και οι επαναλήψεις, ενώ ο αρθρογράφος θεωρεί «δυσερμήνευτο» και αναρωτιέται «για ποιο λόγο τέτοιες απόψεις συνεχίζουν να τυγχάνουν τόσο μεγάλης προβολής από τα ελληνικά μίντια». Προσθέτουμε ότι τα βιβλία αυτά διανθίζονται με έντονες προσωπικές επιθέσεις και προσωπικούς χαρακτηρισμούς για όσους διαφωνούν με τις απόψεις του «σερ» (π.χ. τον κ. Βερέμη), ενώ η υποστήριξή του προς τον Κώστα Καραμανλή φτάνει στο σημείο να χαρακτηρίζει «εξέγερση» την προσέγγισή του με τη Ρωσία και να την παρομοιάζει με την «εξέγερση της επονομαζόμενης Άνοιξης της Πράγας».

http://www.iospress.gr/texts_2011/20110125.htm
http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_civ_2_12/12/2010_425409

Τον «σερ» και πολιτικό υπερασπιστή του πατέρα του και πρωθυπουργού του Παπαδόπουλου όμως προβάλλει και μια άλλη «αντισυστημική» και «αντιμνημονιακή» δύναμη, πλην του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία «τυγχάνει» φυσικά να είναι χιτλερική κανιβαλική. Η Χρυσή Αυγή, που είχε προτείνει μάλιστα το Βασίλειο Μαρκεζίνη και για πρωθυπουργό «εθνικής» μεταβατικής κυβέρνησης!

Στις 15 Μαΐου 2012, στον ιστότοπο της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα», διαβάζουμε:

«Πρωθυπουργό τον σερ Μαρκεζίνη θέλει η Χρυσή Αυγή

Υπέρ του σχηματισμού κυβέρνησης προσωπικοτήτων τάσσεται η Χρυσή Αυγή.

Ο γενικός γραμματέας του κόμματος, Νίκος Μιχαλολιάκος, κατέθεσε τη συγκεκριμένη πρόταση (για κυβέρνηση προσωπικοτήτων) στη συνάντηση που είχε την Κυριακή με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, ενώ «φωτογράφισε» τον κ. Μαρκεζίνη.

Ο βουλευτής και εκπρόσωπος Τύπου Ηλίας Κασιδιάρης, μιλώντας στη δημόσια τηλεόραση, προχώρησε ένα βήμα παραπέρα, προτείνοντας για επικεφαλής τον σερ Βασίλειο Μαρκεζίνη.

Την ίδια ώρα, η Χρυσή Αυγή διαμαρτύρεται έντονα για τον αποκλεισμό της από τη σύσκεψη υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την εξεύρεση λύσης, που θα αποτρέψει νέα προσφυγή στις κάλπες».

http://www.protothema.gr/ekloges/article/197484/prothypoyrgo-ton-ser-markezinh-thelei-h-xrysh-aygh/

Στον δε ιστόποτο των ναζιστών στις 21 του Οχτώβρη του 2013, υπό τον τίτλο «Βασίλειος Μαρκεζίνης: “Άνοιγμα προς την Ρωσία η μόνη λύση!” - Η θέση της Χρυσής Αυγής» διαβάζουμε:

«Το άνοιγμα προς τη Ρωσία είναι η μόνη διέξοδος για την Ελλάδα. Αυτό υποστηρίζει ο Βασίλειος Μαρκεζίνης, ο Έλληνας με τη διεθνή ακαδημαϊκή και επιστημονική καριέρα. Υποστηρίζει πώς ο μόνος ηγέτης αυτή τη στιγμή στον κόσμο είναι ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν και επικρίνει σφόδρα τους Έλληνες πολιτικούς, οι οποίοι ευθύνονται για την κρίση σήμερα στη χώρα μας. «Υπάρχει έλλειμμα ηγετών. Αυτοί που έχουμε είναι υποταγμένοι σε ξένα συμφέροντα», επισημαίνει και προσθέτει πώς "πώς είναι μοναδικό φαινόμενο στη σύγχρονη ιστορία μία κυβέρνηση να χτυπά τη δική της τάξη".

Ο κ. Μαρκεζίνης υποστηρίζει πώς ο μόνος δρόμος για να σωθεί η Ελλάδα είναι η στροφή προς τη Ρωσία. «Η πολιτική μας πρέπει να κρατάει ισορροπίες, που δεν θα εγκαταλείψει τις σχέσεις μας με την Αμερική, αλλά θα δημιουργήσει παράλληλα σχέσεις με άλλες χώρες μεταξύ των οποίων η Ρωσία». Ισχυρίζεται πώς το ίδιο πρέπει να ισχύσει και με το Ισραήλ. «Πρέπει επίσης να κρατήσουμε και την ισορροπία με τον Αραβικό κόσμο». Τεκμηριώνει την άποψη του για την ενίσχυση των δεσμών με τη Ρωσία, λέγοντας πως το μέλλον είναι στην Ανατολή, στην Κίνα και σε χώρες που θα αναπτυχθούν ακόμη περισσότερο και θα παίξουν μεγάλο ρόλο. «Η Γερμανία έχει σχέσεις με την Ρωσία αυτή τη στιγμή. Η Γαλλία έχει σχέσεις με τη Ρωσία οικονομικές, οι οποίες μεγαλώνουν και θα συνεχίσουν να μεγαλώνουν. Χώρες του Ανατολικού μπλοκ όπως η Ουγγαρία η Λιθουανία, η Πολωνία προσπαθούν να βρουν τρόπο modus vivendi με την Ρωσία, την οποία απεχθάνονταν και σωστά λόγω του παλαιού μπλοκ. Και εμείς θα συνεχίσουμε να ζούμε με το παρελθόν;», αναρωτιέται ο κ. Μαρκεζίνης…

Η θέση της Χρυσής Αυγής

Ως προς το μείζον ζήτημα των ελληνορωσικών σχέσεων, οι θέσεις της Χρυσής Αυγής είναι συγκεκριμένες. Ακολουθεί απόσπασμα του πολιτικού μας προγράμματος:

Ρώσοι ναζιστές με λάβαρο της Χρυσής Αυγής στη Μόσχα
ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΣΤΡΟΦΗ: Απαιτείται επίσης άμεση αναστροφή του γεωπολιτικού μας προσανατολισμού και επανεξέταση των συμμαχιών μας, οι οποίες δεν έχουν προσφέρει απολύτως τίποτα στα εθνικά συμφέροντα. Άμεση στροφή, επενδυτική και ενεργειακή κατ’ αρχάς, προς τη Ρωσία. Μία εμπορική και αμυντική συμφωνία με τους Ρώσους θα απαλλάξει την χώρα από τον θανάσιμο εναγκαλισμό των ΗΠΑ και των συμμάχων τους. Από το μοιραίο θέρος του 1974, μέχρι την κρίση των Ιμίων το 1996, η Πατρίδα μας έχει υποστεί τεράστιες απώλειες από την παρασκηνιακή δράση των αμερικανοσιωνιστών. Μία στροφή του γεωπολιτικού μας προσανατολισμού και ένα άνοιγμα στο ρωσικό παράγοντα, ο οποίος παραμένει 100% αποκλεισμένος από τον ελλαδικό χώρο, θα ήταν μία κίνηση που οπωσδήποτε θα ευνοούσε το εθνικό συμφέρον…».

http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/basileios-markezinhs-anoigma-pros-thn-rwsia-h-monh-lush-h-thesh-ths-chrushs#ixzz2mGGZ1VZw

Το φαιο-«κόκκινο» μέτωπο της πλήρους υποδούλωσης της χώρας μας στους χειρότερους φασίστες ιμπεριαλιστές, στους ρώσους νεο-αποικιοκράτες, το οποίο στήνεται στο όνομα τάχα της «αντίστασης» στη Δύση, προχωράει γοργά.

Το ίδιο πρέπει να συμβεί και με την οργάνωση της πατριωτικής, αντιφασιστικής και αντιιμπεριαλιστικής πρωτοπορίας, αλλιώτικα το μέλλον προδιαγράφεται ζοφερό για την Ελλάδα και το λαό μας.


Υ.Γ. Σειρά άρθρων του sir Βασίλειου Μαρκεζίνη, με τη Ρωσία και την ανάγκη να συνεχίσουμε στο δρόμο που χάραξε ο Ανδρέας Παπανδρέου αλλά και ο Κώστας Καραμανλής ο ανιψιός στην εξωτερική πολιτική να είναι πανταχού παρούσες…

http://www.antibaro.gr/category/%CE%B2%CE%B1%CF%83%CE%AF%CE%BB%CE%B5%CE%B9%CE%BF%CF%82-%CE%BC%CE%B1%CF%81%CE%BA%CE%B5%CE%B6%CE%AF%CE%BD%CE%B7%CF%82

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου